ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΕΡΙΝΙΩΤΗΣ

Ο Γιάννης Αερινιώτης είναι καθηγητής Πιάνου στο Ωδείο Κόνταλυ.

 

Είναι επίσης μουσικός εκγυμναστής - συνοδός πιανίστας (ακομπανιατέρ) ειδικευμένος στην συνοδεία μονωδών.

 

Υπήρξε πολλές φορές  συνοδός πιανίστας  στο μάθημα Μελοδραματικής Ωδείου Κόνταλυ.

 

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Εθνικό ωδείο, όπου από το δεύτερο έτος φοίτησής του, του χορηγείται υποτροφία δωρεάν σπουδών λόγω εξαιρετικής μουσικής επίδοσης. Πήρε το Δίπλωμά του με βαθμό ΄Αριστα παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο (τάξη Μυρτώς Μαυρίκου).

Με υποτροφία του Ελληνο-Σοβιετικού συνδέσμου συνέχισε τις σπουδές του στο Πιάνο, στην Μόσχα και μετέπειτα στην Βιέννη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με το Duo Ganev και ερμηνείας Lied με τον Norman Shetler στο Ζάλτσμπουργκ.

Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε Αθήνα, Πειραιά, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Ήταν μόνιμος συνοδός στην τάξη του Φραγκίσκου Βουτσίνου, του Κώστα Πασχάλη του Μιχάλη Πατσέα και άλλων καθηγητών, στο Ωδείο Κόνταλυ.

Ως μουσικός εκγυμναστής έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνοντας ρεσιτάλ, συνοδεύοντας στις υποτροφίες «Μαρία Κάλλας» και στα σεμινάρια που έδωσε η Ακαδημία Bach της Στουτγάρδης. Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή στην προετοιμασία των έργων Vivaldi: Orlando furioso, Haendel: Julius Caesar, Ligetti: Grand Macabre, Haendel: Alcina.

Έχει συνοδεύσει σε ρεσιτάλ και συναυλίες γνωστούς λυρικούς καλλιτέχνες όπως οι: Λίλα Αδαμάκη, Φραγκίσκος Βουτσίνος, Τζένη Δριβάλα, Ειρήνη Καράγιαννη, Μάτα Κατσούλη, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Ζάχος Τερζάκης, Γιάννης Χριστόπουλος.

Είναι μουσικός εκγυμναστής στην τάξη της Χριστίνας Γιαννακοπούλου στα ωδεία Athenaeum και Kodaly.

Χορηγός επικοινωνίας
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram

© 2020 Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής